asternut pe baza de porumb

żwirek
żwirek
żwirek
żwirek

Vezi toate produsele

Asternut pentru pisici

realizat din porumb

De ce un asternut din porumb? Iata cele mai importante caracteristici ale asternutului din porumb:

Natural si sigur

Asternutul din porumb: este realizat dintr-o materie prima naturala biodegradabila, care nu pune in pericol pisica nici daca aceasta a inghitit vreo granula din produs.

Eficient si usor de utilizat

Asternutul din porumb, pentru pisici, avand o excelenta capacitate de aglomerare rapida. Se vor indeparta din litiera doar bulgarii formati si fecalele. Asternutul se indeparteaza pe cale sanitara sau se composteaza. Ambalajul este usor si manevrabil.

Absoarbe bine mirosurile neplacute

O caracteristica importanta a acestui tip de asternut este capacitatea mare de absorbtie a mirosului specific, neplacut, de urina felina. Astfel, putem alege un asternut cu o nota parfumata, ceea ce face mai placuta utilizarea sa.

Noutatea si ecologia

Asternutul din porumb este un produs relativ nou, creeat pentru a veni in intampinarea asteptarilor celor mai pretentioase pisici si a stapanilor acestora.

Este vorba despre un asternut realizat din materii prime naturale – fibre vegetale pe baza de porumb, fapt datorita caruia proprietarii de pisici pot fi siguri ca acest asternut nu numai ca este prietenos fata de prietenii lor patrupezi, dar si fata de mediul ambient.

Asternutul din porumb si indepartarea lui in vasul de toaleta

Asternutul aglomerat poate fi indepartat foarte comod si fara teama pe cale sanitara. Datorita apei, chiar si cei mai tari bulgari se descompun, nelasand in apa niciun fel de substante toxice. De retinut ca asternutul folosit, acum sub forma de aglomerat, trebuie indepartat cu regularitate, ceea ce asigura o igiena sporita pentru toaleta pisicii, limitand dezvoltarea bacteriilor si a altor microorganisme.

ATENƮIUNE: trebuie verificate normele locale in ceea ce privese indepartarea deseurilor pe cale sanitara.

Super Benek Corn Gold

Acesta este un asternut caracterizat prin mici batonase cu suprafata neteda, uniforma, care, pe langa gradul inalt de absorbtie, se remarca prin faptul ca sunt greu de imprastiat in afara litierei.

Super Benek Corn

Tipurile de miros disponibile: natural, iarba proaspata, briza marina
Informatii: Combina excelent mirosurile neplacute si urina, nu creeaza pulbere, nu raneste labutele pisicii, este foarte eficient.

Asternut din porumb pentru pisici cat de des se schimba?

Asternutul din porumb este perfect aglomerant, de aceea nu este nevoie de schimbat zilnic intreg stratul. Se indeparteaza cu o paletica bulgarii si fecalele iar apoi se completeaza cu asternut nou, curat, in aceeasi cantitate cu cea indepartata. Nu este nevoie sa schimbam zilnic stratul de asternut si nici sa spalam litiera. Avand o singura pisica, la o frecventa normala de utilizare, curatenie generala este suficient sa se faca o data la 3 – 4 saptamani.

Trebuie sa retinem o serie de aspecte importante de natura sa optimizeze eficienta asternutului din porumb si sa permita utilizarea acestuia pe o perioada de timp cat mai lunga.

Cum se foloseste asternutul din porumb?

Cel mai bine ar fi ca in litiera sa se afle 5-6 cm de asternut. Tendinta pisicilor de a sapa in litiera poate avea ca efect aparitia unei zone goale, unde nu se mai afla asternut. Daca pisica isi rezolva nevoile intr-un asemenea loc, nu doar isi murdareste labutele, dar ii si poate lasa proprietarului o supriza nu prea draguta, de curatat. Merita retinut ca dupa se toarna asternutul in litiera (de la o distanta nu prea mare, pentru a nu zdrobi granulele), aceasta trebuie scuturata din lateral. In acest fel granulele cele mai marunte care ar fi putut fi carate afara din litiera, ajung pe fundul acesteia.
Bulgarii ating duritatea maxima dupa circa 30 minute. Atunci, fara a exista riscul ca bulgarii mai slab aglomerati sa se sfarame, se poate inlatura stratul uzat, completand cu aceeasi cantitate de asternut ca cea scoasa din litiera. Fecalele solide trebuie inlaturate in mod curent.
La fel ca si in cazul altor materiale asemanatoare, retineti ca asternutul trebuie pastrat intr-un loc uscat. Daca umezeala patrunde in sacul cu nisip, sau direct in litiera, ea poate duce la contaminarea asternutului cu mucegaiul existent in aerul umed, ceea ce reduce din proprietatile de utilizare ale asternutului.