Hrana uscata pentru pisici – cum o alegem?

Hrana uscata pentru pisici – cum o alegem?

Ce hrana pentru pisici? Uscata sau umeda? Ce este important atunci cand alegi hrana? Pretul? Marca? Cum sa citesti etichetele? Exista o multime de intrebari atunci cand alegem o hrana, iar acest lucru este de inteles, deoarece ce fel de hrana alegem va depinde in mare masura sanatatea animalului nostru de companie

 

Atunci cand luam in considerare alegerea mancarii pentru pisici, multi proprietari sugereaza mai presus de toate pretul, disponibilitatea in magazine si reclama. Desi toate aceste lucruri sunt importante, hranirea este unul dintre cei mai importanti factori responsabili pentru sanatatea pisicilor. Deci: hrana pentru pisici – cum sa alegi?

 
 
 
 

Cele doua intrebari mai importante pe care ar trebui sa ni le punem cand stam in fata raftului pe care se afla hrana pentru pisici sunt:

  • Hrana pe care vrem sa o alegem este completa?
  • Hrana este echilibrata in mod corespunzator, luand in considerare nu numai varsta, ci si rasa, starea de sanatate si activitatea sa?

Daca alegem hrana, tinand cont de intrebarile de mai sus, vom fi siguri ca vom oferi pisicii noastre ceea ce este cel mai important pentru ea.

 

Hrana pentru pisici – uscata sau umeda

Putem alege din hrana umeda si uscata. De asemenea, proprietarul poate pregati singur o masa pentru pisica sa, dar aceasta solutie necesita timp, multe cunostinte si … contrar aparentelor este mai scumpa. Desigur, nu vorbim despre hranirea pisicii cu resturi de la masa. Aceasta este una dintre cele mai proaste optiuni. Va reamintim ca o pisica are nevoi nutritionale diferite decat cea umana – carnea si produsele animale ar trebui sa predomine in dieta pisicii. Pisica, de asemenea, nu ar trebui sa manance sare si condimente, care sunt un plus inseparabil pentru mesele noastre.

Deci intrebarea este: hrana de pisici umeda sau uscata? Mediul veterinarilor si expertilor in domeniul nutritiei animalelor este impartit. Nu exista un raspuns clar cu privire la ce forma de hrana este mai buna pentru pisici. Avantajul mancarii umede este, fara indoiala, continutul ridicat de apa, deci este prietenos cu rinichii pisicii.

 

Hrana uscata pentru pisici – este sanatoasa?

In acest caz, hrana uscata este potrivita pentru o pisica? In orice caz, este o alegere buna. Daca hrana uscata pentru pisica este completa si selectata pentru a raspunde nevoilor sale, suntem siguri ca pisica noastra primeste toti nutrientii necesari sanatatii. In plus, hrana uscata ajuta la mentinerea igienei orale a pisicii. Cand decidem sa hranim o pisica cu hrana uscata, trebuie sa ne amintim sa ii oferim acces constant la apa proaspata.

 

Ce hrana ar trebui sa aleg pentru o pisica?

Asa cum am mentionat anterior, ar trebui sa va ganditi la ce nevoie anume are de pisica noastra.

Daca avem acasa o pisica tanara, ar trebui sa avem grija de o dieta bogata in ingrediente de intarire osoasa si musculara. Indepartarea unei pisici de la laptele mamei, adica o tranzitie treptata de la alimente lichide la solide, ar trebui sa inceapa in jurul saptamanii a 5-a. Aceasta este o perioada de crestere intensa, dezvoltare, dar si cea mai mare activitate si atunci laptele matern nu mai satisface nevoile nutritionale ale pisoiilor. Pisicile tinere au mult mai multa energie si dorinta de a actiona decat adultii. Prin urmare, alimentele pentru pisoi trebuie sa aiba o compozitie proteica si grasa echilibrata corespunzator. Primul an de viata este, de asemenea, momentul in care se formeaza intregul sistem imunitar al pisoiului, prin urmare sunt indicate alimentele cu adaugarea de prebiotice naturale care sustin imunitatea.

 

Varsta adulta a pisicii incepe in jurul primului an de viata. Asadar, acesta este momentul in care hrana pentru o pisica adulta este cea mai indicata. Ce hrana pentru pisici fara probleme de sanatate? In primul rand, cea care contine toti nutrientii necesari sau alimente complete. Merita sa fiti atenti la alimentele care contin aditivi care au grija de sanatatea si starea pisicii:

  • pielea si parul,
  • dinti sanatosi,
  • rezistenta,
  • eliminarea toxinelor din corpul pisicii.

In plus, daca avem o pisica cu parul lung, putem ajuta animalul de companie sa scape de ghemotoacele de par din sistemul digestiv, cumparand alimente cu adaugarea de fibre vegetale si celuloza. Hrana pentru pisici anti – hair ball este imbogatita cu ingrediente care ajuta la digestia si transportul componentelor metabolismului.Astfel de hrana ar trebui sa aiba si un pic mai multe proteine, deoarece blana pisicii din punct de vedere biochimic este formata din proteine, deci daca lipsesc in dieta, blana va fi slaba si fragila. Adaugarea acizilor grasi (in special Omega 3 si 4) este, de asemenea, importanta.

Merita sa petrecem ceva timp analizand compozitia hranei. Este un subiect complex si extins, dar crucial pentru pisicile noastre, chiar si atunci cand pisica noastra nu sufera de boli.

karma sucha dla kota

karma sucha dla kota
karma sucha dla kota