Ce sa faci cand o pisica ta mananca nisip?

Ce sa faci cand o pisica ta mananca nisip?

Multi proprietari de pisici se confrunta cu problema ca animalul sau de companie manca gunoaiele asternutul din litiera.. Snacking-ul de pietris da o multime de griji proprietarilor care sunt preocupati de sanatatea pisicilor lor. Deci, care este adevarul despre fenomenul consumului asternuntului de catre pisici? Este acest motiv de ingrijorare? Ce sa faci cand o pisica mananca asternuntul din litiera?

De ce pisicile mici mananca asternuntul din litiera?

Cand apare un pisoi mic in casa noastra, dorim ca acesta sa aiba cea mai buna ingrijire, astfel incat sa poata creste si sa se dezvolte sanatos. Asadar, cand pisicul nostru mananca din litiera in loc sa manance hrana din vas, ne intrebam: de ce pisicuta mananca din astaternutul din litiera? Este acest lucru periculos? Nu va pati nimic? Micile pisici care abia acum cunosc lumea sunt incercati cu toate simturile. Mancand din pietris, ei verifica daca este comestibil si gustos. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisoi abandonati de mame sau cei care au fost luati prea curand de la ea sau care inca nu au fost invatati sa foloseasca litiera. Prin urmare, este important sa folositi la inceputul educatiei cu litiera un asternut care nu este periculos pentru sanatatea pisicilor mici.

O pisica adulta mananca asternut din litiera?

Daca pisica dvs. mananca ocazional o cantitate mica de pietris, nu trebuie sa va faceti griji. Acest lucru se poate intampla atunci cand introduceti asternut nou si pisica vrea sa-l incerce sau cand se plictiseste putin. Dar daca consumul este mai frecvent, atunci ar trebui sa va interesati de cauza si sa incercati sa o remediati. Pisicile care nu ies afara din casa pot manca din litiera asternutul din nevoia de a atrage atentia, din plictiseala. Merita sa investiti in jucarii suplimentare pentru pisica si sa incercati sa alocati mai mult timp pisiciii, apoi observati comportamentul si evaluati daca a reusit sa-si limiteze consumul din pietris.

Mancarea asternutului de catre pisici poate fi cauza, de asemenea, problemelor de sanatate. Acestea pot include:

  • anemie care provoaca apetit distorsionat,
  • insuficienta renala,
  • virusul leucemiei,
  • lipsa de vitamine si minerale.

In acest caz, trebuie sa contactati veterinarul care va recomanda teste si va evalua starea de sanatate a pisicii.

Ce asternut trebuie sa folosim pentru pisici care mananca din litiera?

Daca consumul de asternut nu este obisnuit, stim ca pisica este sanatoasa sau ca nu se datoreaza unui comportament behavioral tulburat, trebuie doar sa inlocuim asternut cu unul cat mai prietenos cu sistemul digestiv al pisicii. Merita sa folositi asternut natural, care se compacteaza, dar sub influenta umiditatii nu se intareste si, prin urmare, nu interfereaza cu miscarile peristaltice intestinale.

Żwirek kukurydziany

 

 

 

 

 

Asternut de porumb – este asternut produs pe baza unei materii prime naturale: porumbul. Materia prima folosita pentru producerea acestui asternut provine din parti ale boabelor de porumb care nu sunt utilizate in industria alimentara. Acest lucru inseamna ca este lipsit de contaminanti, testat si este sigur. Prin urmare, el nu ameninta sanatatea pisicii daca inghite granule individuale.

Dostępne zapachy:

  • naturalny,
  • zielona trawa,
  • morska bryza.