Par lung de pisica, frumusete, dar si responsabilitate

Par lung de pisica, frumusete, dar si responsabilitate

Parulul lung si frumos stralucitor al pisicii este mandria si bucuria proprietarilor! Dar pentru a ne bucura de blana frumoasa a pisicii noastre, este necesara ingrijirea corespunzatoare a blanii si a pielii pisicilor.

Pisicile cu par lung – cele mai interesante rase

Iubitorii de pisici cu par lung au o gama foarte larga cand vine vorba de rase. Aceasta diversitate poate fi coplesitoare atunci cand te intrebi ce pisica sa alegi pentru tine. Mai jos enumeram si caracterizam pe scurt cele mai populare pisici cu parul lung.

Pisica persana

Sunt considerate una dintre cele mai vechi rase. Pot ajunge la greutate de pana la 8 kg. Botul scurt, ochii rotunzi si un nas mic si plat sunt caracteristicile lor. Parul pisicii persane este neobisnuit de abundent, dens, lung si moale la atingere. Culoarea pisicilor este foarte diversa: de la alb, pana la gri pana la portocaliu si maro.

Pisica Himalayana

O pisica similara cu persana este o pisica himalayana. Blana este groasa, delicata si desa. Pe gat se formeaza un strat de blana mai lunga, smocurile de par lung sunt vizibile pe urechi, iar coada seamana cu un penaj. Un element caracteristic al blanei pisicilor este masca, urechile, labele si coada intunecate.

Pisica Siberiana

Este o pisica cu par lung, care este un exemplu de rasa naturala. Este un spirit de natura salbatica inchis intr-o pisica domestica de format mic. Au blana foarte luxurianta, rezistenta la apa si un guler gros caracteristic in jurul gatului si capului, care in mediul natural ii ofera caldura in lunile de iarna. Vara, blana lor este putin mai scurta si mai usoara. Coada, suvitele de la urechi si intre degetele labelor raman pufoase tot anul.

Pisica Maine Coon

Sunt una dintre cele mai mari pisici domestice. Au corpul muscular, pieptul larg, torsul alungit. Coada este similara ca lungime a torsului. Sunt clasificate ca pisici cu parul semi lung. O caracteristica importanta sunt urechile mari cu smocuri de par similar rasului.

Pisica Ragdoll

Este o pisica frumoasa cu par lung, care este apreciata pentru culoarea colourpoint, adica nuantele de pe gura, urechi, labe si coada intr-o culoare care contrasteaza cu parul de pe restul corpului. Ochii albastri frumosi sunt, de asemenea, o caracteristica distinctiva a acestei rase.

Pisici cu par lung – ingrijire

Pentru a se bucura de blana frumoasa a pisicilor lor, proprietarii trebuie sa acorde o atentie deosebita ingrijirii acestora, deoarece blana moale si delicata este usor incalcita, ceea ce creeaza ghemotoace. Pieptanarea zilnica este necesara, in special pentru pisicile persane. Pieptanarea ar trebui sa dureze aproximativ 15 minute pe zi, folosind pieptanul si peria.

In cele mai multe cazuri, de asemenea, sunt necesare baile si pudrarea. Nu trebuie sa o faceti la fel de des ca si cainii, dar acest tratament efectuat cel putin o data pe luna va mentine blana in stare buna.

De asemenea, merita investiti in asternutul bun, care nu se va lipi de blana. Asternutul pentru pisica cu parul lung face pieptanarea pisicii mai usoara si mentine casa ordonata.

Proprietarii nu pot uita si de o dieta corect selectata. O pisica cu par lung ar trebui sa aiba o dieta usor diferita, ceea ce o va ajuta sa scape de parul inghitit din tractul digestiv si ar trebui sa fie bogata in substante destinate intaririi parului si pentru ingrijirea pielii.

Pisici cu par lung – produse dedicate

Asternut de pisica cu parul lung

żwirek dla kota z długą sierścią

 

 

 

 

Asternut compact pe baza de bentonita Shaggy este un asternut de pisica obtinut din bentonita de cea mai inalta calitate, care absoarbe rapid si eficient tot lichidul. Granulele sale rotunde si fine o fac sa nu se lipeasca de blana. In plus, fiecare pachet are un plic cu pulbere Super Sorb, care intareste proprietatile asternutului si reduce lipirea acestuia pe fundul litierei.

 

 

 

 

 

 

 

Mancare pentru pisica cu parul lung

Karma dla kota przeciew zaleganiu kłaczków

 

 

 

 

 

Hrana SUPER BENEK STRONG & HEALTY CAT-ANTI-HAIRBALL, adica controlul ghemotoacelor de par. Mancare completa pentru pisicile adulte, ce reduce si previne formarea ghemotoacelor de par. In compozitia sa are un continut crescut de fibre vegetale care ajuta pisica la defecare. In plus, a fost imbogatita cu vitamina E, acizi grasi si proteine sanatoase. Toate aceste elemente au fost adaugate pentru a ajuta pisica sa mentina pielea sanatoasa si blana frumoasa.